Doorgroeien

Klaar met de lagere school … En wat nu?

We zijn er als school van overtuigd dat al onze kinderen talent hebben. De individuele ontwikkeling staat hierbij dan ook centraal. Extra snel voor diegenen die extra uitdaging nodig hebben of wat langzamer wanneer je het als leerling wel kan, maar iets meer tijd nodig hebt.

Daarom werken we heel graag samen met Talentenschool Turnhout, een secundaire school in Turnhout met een persoonlijke en eigentijdse aanpak. Doorheen het schooljaar maken onze leerlingen op regelmatige basis kennis met Talentenschool Turnhout en hun ruim studieaanbod (Talentendag en STEM-dag). Veel van onze kinderen vervolgen dan ook hun weg richting deze school en gaan hier verder aan de slag met hun eigen talenten. 

 

Talentenschool Turnhout wil iedere leerling uitgedaagd en goed voorbereid naar de eindmeet brengen van het secundair onderwijs. Met een rugzak waar ze trots op zijn en die bruikbaar is in het verdere leven. Om dit waar te maken krijgen de leerlingen in de eerste graad A-stroom en B-stroom een brede basiskennis mee, maar kunnen ze ook kiezen uit talentmodules. Weten ze al waar hun talent ligt, dan kunnen ze zich heel doelgericht voorbereiden op de tweede graad, maar als ze nog zoeken en twijfelen kunnen ze proeven van alle vakken waaruit ze in de tweede graad kunnen kiezen. Op het talentenrapport zie je als ouder het persoonlijke traject van de leerling dat hij met zijn leerkracht en coach bespreekt tijdens het groeigesprek.

Voor zelfstandige leerlingen die een ontdekkende instelling hebben biedt Talentenschool Turnhout ‘Cognosco‘ aan: een eerste graad methodeonderwijs, waarbij je kan kiezen tussen Latijn, Talent of STEM. Leerlingen die interesse hebben in STEM worden binnen Talentenschool Turnhout op hun wenken bediend. Vanaf het 1ste jaar kan je voluit kiezen voor STEM-modules, die leerlingen uitdagen om probleemoplossend op zoek te gaan naar technologische problemen. Voor leerlingen in de B-stroom kiezen we voor de algemene vakken, voor onze methode ‘Flextra. In het begin van de week neemt het Flextra-team met de leerlingen de weekplanning door en kunnen leerlingen zelf inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben voor welk vak.

Talentenschool Turnhout beschikt over een nieuw en compact schoolgebouw, uitsluitend bestemd voor leerlingen van de 1ste graad, waardoor de overgang van lagere school naar secundair vlot en veilig verloopt.

 

In de hogere graden kunnen de leerlingen kiezen tussen 7 departementen (ASO, TSO of BSO). Ligt hun talent in het creatieve, dan kiezen ze het beste een richting uit het grafische departement; is de leerling taalgevoelig, dan vindt hij vast zijn weg in het departement talen; leerlingen die gefascineerd zijn door de wonderen van de natuur vinden hun uitdaging in het departement natuur en wetenschappen (STEM); heeft de leerling dollartekens in de ogen kan hij zich laten inspireren in het economische departement; is de leerling geboeid door zorg voor anderen kan hij zijn talent kwijt in het sociale departement; leerlingen met een passie voor wetenschap en techniek kunnen terecht in het departement technische wetenschappen; wil de leerling gasten verwennen op een hoog culinair niveau, dan kan deze terecht in het departement hotel.

 

Overeenkomsten

Verschillen

Kwaliteitsvol

Persoonlijke aanpak en zorg

Talent staat centraal

Activerend leren

Pedagogisch project van het GO!

Nieuwe leerkrachten

Nieuwe schoolomgeving

Meer gerichte studiekeuze maken

 

 

Door onze nauwe samenwerking met Talentenschool Turnhout zet onze school maximaal in op een goede doorstroom van informatie en voelt elke leerling zich snel thuis in het secundair onderwijs.

 

Geïnteresseerd? Klik dan zeker even door naar de website van Talentenschool Turnhout