Tweede kleuterklas

Hallo,

Ik ben juf Renée. Naast klasjuf van de tweede kleuterklas ben ik ook de turnjuf van alle kleuters. Ik hou van muziek, reizen en koken. Maar het allerliefste sta ik voor de klas!

Samen met juf Sandra, bij wie de kinderen ook regelmatig zijn, maken we van elk thema een geweldig feest! Elke kleuterklas heeft een eigen naam. Onze klas heet de krokodillenklas.

De tweede kleuterklas zit part time in de derde kleuterklas bij juf Sandra.

 

DSC04494In de tweede kleuterklas staat de zelfstandigheid van je kleine spruit voorop. Zelf naar toilet kunnen gaan, hun jas zelf dichtdoen, spulletjes zelf in en uit de boekentas doen, om drinken vragen in de klas,.. Hier gaan we allemaal aan werken.

Vanaf de tweede kleuterklas gaan kinderen vaak samen dingen doen. Samen een gezelschapsspel spelen of zich leuk verkleden in de poppenhoek. In de bouwhoek worden heuse constructies samen gemaakt.

DSC04478

Ook nieuwe media krijgt een vaste plaats in de tweede kleuterklas. Een iPad om je werk vast te leggen op foto, een gek filmpje maken via de webcam van de laptop of via een QR-code in een liedjesboek het bijhorende liedje horen en zien op YouTube.

Daarnaast diepen we onze fijne motoriek verder uit: knippen, scheuren, tekenen, hamertje tik, strijkparels,…

We verkennen de wereld rondom ons. We gaan op onderzoek uit en experimenteren erop los!

 Onze foto’s van dit schooljaar kan je hier terugvinden.